Yenilenen Konukevinin Resmi Açılışı Gerçekleşti.

Marmara Üniversitesi’nin tüm personeli ve öğrencileri başta olmak üzere tüm kamu çalışanları için hizmet vermekte olan Göztepe Konukevi, uzun yıllardan beri kullanılması sebebiyle ortaya çıkan sorunlar, dekorasyondaki eskimeler ve değişen ihtiyaç-taleplerden dolayı oda sayısının yetersiz kalması gibi sebeplerle bina için kapsamlı bir tadilata yönelik projeler hazırlanmıştır. Yapım ihalesi 2012 de yapılan işin 01.02.2013 tarihi itibariyle geçici kabulü imzalanmasıyla konukevi hizmete alınmıştır.

Resmi açılış 16 Ocak 2014 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. M. Zafer Gül tarafından Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Kılıç, Prof. Dr. Hasan Selçuk ve Prof. Dr. Hamza Kandur Senato üyeleri, Genel Sekreter ve yardımcıları, daire başkanları, akademik ve idari personelin katılımlarıyla gerçekleşmiştir.

Söz konusu tadilat kapsamında yapılan işler ve getirilen yenilikler şöyledir:

• Mevcutta suit daire olarak kullanılmakta olan odaların bölünmesi ve yeni mekânsal düzenlemelerle tek ve çift kişilik daha küçük odalar temin edilerek oda sayısı arttırılmıştır.

–     Buna göre;  mevcutta 18 adet suit, 14 adet normal oda var iken, tadilat sonrasında bu sayılar 19 adet suit, 36 adet normal oda oluşturulmuş ve böylece oda sayısı 32’den 55 adete; yatak sayısı 54’ten 97 adete yükseltilmiştir.

• Plan kurgusu değişmeyen odalar da dâhil olmak üzere bütün katlarda;

–     Kapılar yenilenmiştir.

–     Oda ve ofislerde zemine laminat parke döşenmiştir.

• Duvar ve tavan boyası yapılmıştır.
  • WC & banyolarda duvar, yer seramikleri değiştirilmiş ve vitrifiye elemanları yenilenmiştir.
  • WC & banyolarda havalandırma sistemi kurulmuş, asma tavanlar ve aydınlatma sistemi yenilenmiştir.

–     Isıtma tesisatı tüm ekipmanlarıyla yenilenmiştir.

–     Yönetim & Enstitü Binaları inşaatı kapsamında yenilenen ve Konukevi (ve Özmen Aktar Kız Öğrenci Yurdu) ile ortak kullanılan kazan dairesi ile bağlantılar yenilenmiştir.

–     Kat bazında elektrik tesisatı ve data, telefon ve tv tesisatları yenilenmiştir.

–     Bina içinde ve çevresinde tüm aydınlatma elemanları ve sistemi yenilenmiştir.

–     Bodrum katta bulunan pano odası yenilenmiştir.

–     Asansör besleme kabloları yenilenmiştir.

• Bir kısmı depo bir kısmı ise oda olarak kullanılan 9. katta yapılan düzenlemelerle misafir edilen akademik grupların kullanımına sunulacak teknik ve mekânsal donanıma sahip 22 kişilik bir seminer odası ve ayrıca 8 kişilik bir toplantı odası Konukevi’ne kazandırılmıştır.
  • Bodrum katta mevcutta yetersiz kalan personel soyunma ve dinlenme mekânları, çamaşırhane, depo gibi servis alanları, kat bazında mekânların kullanımında yapılan değişiklik ve düzenlemelerle iyileştirilmiş ve daha iyi işler hale getirilmiştir.
  • Bina girişi yeniden tasarlanarak; döner kapı ve acil çıkış kapısı yapılmıştır.
  • Resepsiyon alanı yeniden düzenlenecek, asma tavan ve aydınlatma sistemi yenilenmiştir.
  • Yönetim ofisleri kısmında yapılan düzenlemelerle bir arşiv odası kazandırılacak ve açık ofis olarak kullanılan alan cam bölme ile ayrılarak bu alandan ulaşılan odalara erişim bir koridorla temin edilmiştir.
  • Mevcut yangın merdiveni boyanmış, eski yangın kapıları sökülerek yenileriyle değiştirilmiştir.
  • Dış cephe kat silmeleri, pencere söveleri ve denizliklerde uygulanan dekoratif cephe elemanlarıyla komple yenilenmiştir.

Üniversitemiz Konukevinin akademik ve idari personelimiz başta olmak üzere, tüm konuklarımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.

Marmara Üniversitesi Konukevi Marmara Üniversitesi Konukevi

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü / Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı / 04.02.2014