Maltepe Yerleşkesi Kurulum Çalışmaları Sürüyor.

İstanbul'un değişik ilçelerinde dağınık halde bulunan yerleşkelerin bir araya getirilmesi ve daha modern bir üniversite alanı oluşturulmasına yönelik Milli Savunma Bakanlığı ve Üniversitemiz arasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait Maltepe’deki arazinin Üniversitemize devrine yönelik 16 Nisan 2013 tarihli protokol imzalanmıştır.

İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı kullanımındaki arazi 2.455.114,97 m2’dir. Üniversitemiz tarafından söz konusu arazinin 1/1000 ölçekli sayısal hâlihazır ve ortofoto haritalarının üretim çalışmaları tamamlanmıştır. Master Plan ve Konsept Tasarım çalışmaları sonrasında Üniversitemize yakışan modern, teknolojik alt yapı ile geniş yeşil alanların sentezleneceği Maltepe Yerleşkesi yapım çalışmaları konusunda önemli bir aşama gerçekleştirilmiş olacaktır.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü / Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı / 06.01.2015