Göztepe Yerleşkesi Kapalı Spor Salonu Yenileniyor

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda oluşabilecek afet durumlarında geçici barınma ihtiyacının karşılanabilmesi ayrıca Üniversitemiz spor aktivitelerinin yürütülebilmesi için Göztepe Yerleşkemizdeki kapalı spor salonunun yıkılarak yenilenmesi planlanmaktadır.

Etüt ve avan projeleri hazırlanan “Marmara Üniversitesi Spor Salonu ve Acil Konaklama Merkezi”nde 500 kişilik spor salonu, idari ofisler, 352 kişilik konferans salonu, basketbol, voleybol ve antrenman salonları, fitness salonu, tırmanma duvarı, bay-bayan soyunma odaları, duş, wc, bir kat kapalı otopark planlanmaktadır.

Afet durumunda spor salonu ve diğer mahaller yaklaşık 1000 kişiyi barındırabilecek yaşam alanlarına dönüştürülecek, barınma ve yemek ihtiyaçları karşılanacak, bölge kriz merkezi oluşumuna imkân sağlanacaktır. Spor salonu ve diğer mekânlar kolay dönüşüm yapabilecek şekilde detaylandırılacaktır.

Proje kapsamında spor salonunun yenilenmesinin yanı sıra kütüphane önündeki otoparkın ve taşıt yollarının yer altına alınması ve yeşil alan düzenlenmesi yapılması planlanmaktadır. Göztepe Yerleşkesi A giriş kapı yaya ve taşıt girişi ayrılacak şekilde planlama yapılarak peyzaj düzenlemesi yapılacaktır.