Göztepe Yerleşkesi Galvanizli Hafif Çelik Sistemli Prefabrik İki Katlı Modüler İnternet Kafe Bina Yapımı Tamamlandı

Göztepe Yerleşkesi Master Plan kapsamında yıkımı gerçekleştirilen Öğrenci Bilişim Merkezinin yerine galvanizli hafif çelik sistemli prefabrik iki katlı modüler internet kafe binası yapılmıştır.

• 185 m2 taban alanına sahip bina toplamda 370 m² kapalı alana sahiptir. Biri normal giriş diğeri engelli girişi olmak üzere binanın çift girişi bulunmaktadır.
• Zemin katta 3 adet 20 kişi kapasiteli ve 1 adet 15 kişi kapasiteli sınıf ile normal ve standartlara uygun engelli WC teşkil edilmiştir.
• İkinci katta 98 kişi kapasiteli öğrenci bilişim merkezi – internet cafe birimi tüm altyapı ekipmanları ile birlikte kurulmuştur. Yine bu katta iki adet WC bulunmaktadır.
• Sınıfların bulunduğu Zemin Kat 60*60 ebadında 1.sınıf granit seramik yer döşemesi malzemesi ile kaplanmıştır. İkinci Kat zemini PVC esaslı yer döşeme malzemesi ile kaplanmıştır. Duvarlar ve tavan su bazlı plastik boya ile boyanmıştır. Pencere doğramaları çift açılımlı olarak PVC malzemeden ve çift camlı olarak imal edilmiştir. Giriş kapıları natürel-mat eloksallı alüminyum doğrama olarak imal edilmiştir. Bina çevresi, engelli girişine uygun olarak düzenlemiştir.
• Elektrik tesisatı ve armatürler, mimari yerleşime uygun olarak zeminden kablolama işlemleri yapılmıştır. Elektrik panosu ile internet, telefon, UPS ve data için rack kabini konularak mekan içi dağıtımı sağlanmıştır.
• Binada bulunan tüm mekânların çok üniteli klima sistemi ile ısıtma ve soğutulması sağlanmıştır. Ayrıca yangın tesisatı çekilerek yangın dolapları monte edilmiştir.
• Çevre aydınlatma ve kamera sistemleri ile binanın güvenliği sağlanmaktadır.

Öğrencilerimizin ve personelimizin hizmetine açılan yeni mekânın hayırlı olmasını diler çalışmalarında başarılar temenni ederiz.

Marmara Üniversitesi Öğrenci Bilişim Merkezi Marmara Üniversitesi Öğrenci Bilişim Merkezi

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü / Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı / 18.12.2015