Göztepe Yerleşkesi A-B Blok Derslik Binaları Yapım İşinde Yer Teslimi Yapıldı

Haydarpaşa Yerleşkesi diye bilinen Mekteb-i Tıbbiyye-i Şâhâne Binası’nın 27/3/2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ve  15/4/2015  tarihli Resmi Gazete yayımıyla Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne tahsis edildiğinden bu yerleşkede eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren bölümlere yeni binaların oluşturulma gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Adalet MYO ile GSF Film Tasarımı Bölümü ve Müzik Bölümlerinin yer alacağı toplam 35.515 m² alana sahip A ve B Blokların, projelendirme çalışmaları tamamlanmıştı.

Göztepe Yerleşkesi A ve B Derslik blokları, 3 adet bodrum kat, zemin kat ve 7 adet normal kat planından oluşarak, oturum alanı 3220 m²’dir.

A-B Blok Binalarında Hukuk Fakültesi 5000 adet öğrenci, Güzel Sanatlar Fakültesi 357 adet öğrenci, İletişim fakültesi 2233 adet öğrenciye hizmet verecek şekilde planlanmıştır. Ek hizmet birimleri olarak ise bay & bayan ve engelli wc’ler, çay ocağı ve depo, öğrenci çalışma ve akademisyen dinlenme alanları, fotokopi ve kantin bulunmaktadır. İşin süresi 600 gün olup çalışmaların Mart 2018 tarihi itibariyle tamamlanması öngörülmektedir.