Üniversitemiz İlahiyat Fakülte Camii Cumhurbaşkanımızın Katılımıyla İbadete Açıldı

Deprem riskine karşı yıkılarak yeniden yapılan Bağlarbaşı Yerleşkesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat ve Uygulama Camii’nin resmi açılışı Cumhurbaşkanımızla birlikte, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. M. Emin Arat, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katılımlarıyla gerçekleşti.

İlahiyat Fakültesi Tatbikat ve Uygulama Camii modern ve klasik İslam mimarisinin sentezlendiği, makro ölçekten mikro ölçeğe kâinatın bütününde yer alan dönme hareketini esas alan ve kırlangıç tavan tekniğinin kullanıldığı eşsiz bir örnek olarak tamamlanmıştır.

İlahiyat Fakültesi Tatbikat ve Uygulama Camii kompleksinde açık ve kapalı ibadet alanları,  konferans salonu, yemekhane,  sinevizyon odaları,  kültür merkezi ile avlusunda açık alan düzenlemeleri içinde son derece modern şadırvanı ve bir okuma salonu yer almaktadır. Hem ibadet hem kültür merkezi olarak hizmet verecek 3600 kişi kapasiteli Camii bu yönleriyle oldukça dikkat çekmektedir.

Bu sayfa Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından en son 15.06.2023 10:03:37 tarihinde güncellenmiştir.