Maltepe Sağlık Yerleşkesi Eczacılık Fakültesi Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Maltepe Sağlık Yerleşkesinde arazinin en üst kotunda bulunan ve araziye ulaşımı sağlayan ring hattıyla birebir ilişkisi olan Eczacılık Fakültesi binası oturum alanı 2560 m²’dir. Eczacılık Fakültesi binası formu işlevlerinin yoğunluğu nedeniyle ve maksimum ışık alabilmek için U biçiminde tasarlanmıştır.

Eczacılık Fakülte binası bünyesinde otopark, müze, DEHAMER, konferans salonu ve fuaye, uygulama eczanesi, okuma salonları, amfiler, derslikler, uygulama ve AR-GE laboratuvarları, idari ve akademik ofisler, kafeterya ve ek hizmet birimleri yer alacaktır.

Toplam 27.040 m² alana sahip ve 3 bodrum, zemin, 6 normal kat ve çatı katı ile beraber toplam 11 kattan oluşan Eczacılık Fakülte binası tüm öğrencilerin aynı anda ders görmesine fırsat veren, sosyalleşmenin ve bilimsel araştırmaların kesintisiz devamını sağlayan, fonksiyonel, ferah bir fakülte binası olarak planlanmıştır.